Морква

Морква – це важливе джерело каротину, попередника вітаміну А. Вона також містить у своєму складі й інші корисні речовини: вітаміни В, РР, С, Е, К, калій, залізо, фосфор, магній, йод, фтор. Вона покращує склад крові, доброчинно впливає на роботу серцево-судинної системи та кишківник, зміцнює нігті та волосся, живить шкіру.
Сушена морква широко застосовується в харчовій, консервній промисловості, а також для отримання каротину. Широко використовується вона і в медицині.
Сушена морква містить: цукру (до 15%), жирне масло (0,1-0,7%), азотисті речовини, мінеральні солі, аспарагін, умбелліферон, флавоноїди (до 0,3%), ряд ензимів (амілаза, інвертаза, протеаза, ліпаза, пероксидаза, каталаза), пігменти – різні каротини, фіто, фітофлуен, лікопін і різні вітаміни – провітамін А (6,25 мг%), вітаміни В (0,12-0,16 мг%), В2 (до 0,05 мг%), С (до 0,5 мг%), пантотенову кислоту (до 015 мг%), фолієву кислоту (0,1 мг%), РР (0,4 мг%).

Контакти
Україна, 02098, м. Київ,
вул. Юрія Шумського, 1 оф.112
+38 (044) 332 88 86
office@viteo.com.ua