




Ласкаво просимо в світ, де в пріоритеті людські цінності, як-от здоров’я, єдність, щастя, успіх і довголіття.
Viteo Hemp – українська Агро група, яка разом з партнером Арніка Органік, вирощує та переробляє конопляну сировину. Вже запущена перша лінія з виробництва волокна різного ступеня доопрацювання, що поставляється для підприємств переробної промисловості відповідно до технічних вимог замовника. Передова агротехніка та використання сучасних технологій дозволяє максимізувати урожайність і контролювати якість на кожному етапі виробництва – від вибору насіння до продажу продукції.
Наше волокно може бути використане у різних напрямках промисловості: композитній, будівельній, паперово-целюлозній, текстильній, тощо. Органічне зерно коноплі традиційно постачається для харчової промисловості.
Ми прагнемо бути корисними:
- Для людей, розкриваючи цінні властивості і способи практичного застосування конопель.
- Для планети, використовуючи безпечні методи ведення сільського господарства та вирощуючи екологічно чисту для землі культуру – природну альтернативу синтетичним продуктам.
- Для партнерів, забезпечуючи взаємовигідне співробітництво.
- Для клієнтів, пропонуючи високоякісну продукцію і кращий в своєму сегменті сервіс.
Завдяки унікальним властивостям і універсальності у використанні, конопля є чудовою поновлюваною сировиною. Переробка цієї дивної стародавнього рослини з кожним роком набуває все більшого значення для сучасної економіки.
Ще в 10 сторіччі до нашої ери конопля вважалася важливою сільськогосподарською культурою світу для провідних галузей промисловості. З неї виготовляли волокно для тканин і такелажу, лампове масло для освітлення, папір, ліки і їжу, тощо.
Народи, які населяли територію сучасної України, використовували різні вироби з конопляної сировини понад 4 тисячоліть тому. Зокрема, знахідки археологів, що датуються періодом трипільської культури, говорять про високий рівень конопляного ткацтва. Пізніше вона теж мала величезне промислове значення, особливо з XV по початок XX століть.
На сьогоднішній день, ця галузь в Україні зазнала колосальної рецесії через обмеження на законодавчому рівні та низький рівень обізнаності населення про те, що з коноплі можна виготовляти понад 25 тисяч різних продуктів та товарів.


Костра – побічний продукт вилучення конопляного волокна зі стебла. Стебло конопель складається на 70% з костри, в якій міститься целюлоза (45-58%), лігнін (від 21 до 29%) і пентозан (23-26%).
У порівнянні з волокном, у костри висока пористість і, як наслідок, хороші абсорбція, еластичність і ізоляційні властивості. Костра може увібрати вологу до 4 разів більше, ніж її суха вага.
Застосування:
Садівництво і ландшафтні роботи:
– оформлення квітників, дитячих майданчиків (пом’якшує падіння і не містить смол, як кора і тирса хвойних порід);
– виготовлення сумішей для квітів і овочевих культур;
– формування горизонтальних грядок;
– мульчування в тепличних господарствах.
Сільське господарство і ветеринарія:
– підстилка для домашньої худоби, коней, птиці та тварин в зоопарках і розплідниках;
– наповнювач для кліток для дрібних домашніх тварин і рептилій.
Будівництво:
– виробництво легких екологічних будівельних і ізоляційних матеріалів.
– костроплити – застосовуються для оздоблення кораблів і літаків, рейкового транспорту, житлових причепів до легкових машин.
– костроблоки – використовуються в малоповерховому екобудівництвы в суміші з вапном, глиною чи цементом.

Зовнішній шар стебла конопель містить дуже міцне волокно, яке традиційно називають пеньковим. Серед усіх натуральних волокон пеньковолокно – найміцніше, тому воно досі використовується для виробництва канатів, мотузок і брезенту.
Області застосування волокна:
- канати, мотузки і шпагат;
- меблі і приховані елементи автомобільних інтер’єрів;
- нетканий матеріал, геотекстиль;
- ізоляційні та будівельні матеріали;
- виробництво паперу і пакувальних матеріалів;
- зоотовари;
- наповнювачі для іграшок;
- декоративні вироби;
- біокомпозити.

Ядра конопель, за малим винятком, є рекордсменом за вмістом білка серед інших продуктів рослинного і тваринного походження. Концентрація білка досягає неймовірних 35%! Це робить продукт особливо важливим для вегетаріанців і веганів.
Конопляне насіння містять майже повний набір амінокислот і будівельних блоків білків, які можна знайти в м’ясі і молочних продуктах.
Було доведено, що вживання в їжу насіння конопель покращує функціонування імунної системи. І цьому є багато пояснень. Зокрема коноплі багата жирними кислотами і фітонутрієнтами, а також це насіння містять глобуліновие білки, які необхідні для нормального функціонування імунної системи.
Жирні кислоти, що містяться в насінні і олії конопель, допомагають поліпшити мозкову діяльність. Дослідження властивостей насіння конопель довело, що регулярне вживання продукту в їжу позитивно впливає на пацієнтів, які страждають від таких недуг як хвороба Паркінсона та хвороба Альцгеймера.
Зерна мають невеликий розмір, ніжну текстуру, приємний горіховий, більше кедровий присмак.

Шрот – це залишки насіння олійних культур після вилучення з них олії методом холодного тиснення і пресування.
Шрот конопель – унікальне джерело протеїнів і природного каротину. Це ефективний засіб для схуднення і виведення шлаків і солі з організму. Шрот конопель не містить психоактивних компонентів, а вітаміни збережені завдяки нетермічний обробці.
В результаті холодного пресування насіння конопель отримують олію, а залишком цього процесу є конопляна макуха – висококалорійний продукт, що є корисним кормом для великої рогатої худоби, коней і свиней, оскільки за амінокислотним складом і біохімічною цінностю на один кілограм конопляна макуха істотно випереджає і овес, і картоплю, і ячмінь. Для збільшення несучості конопляну макуху додають в корм на птахофабриках. Рибалки і рибальські господарства використовують макуху в якості прикормки.
Конопляна олія вважається більш корисною, ніж оливкова і лляна. Вона відрізняється в кращий бік більш корисним поєднанням жирних кислот.
Конопляну олію застосовують:
- Харчова індустрія: соуси, заправки, маринади, сироваріння, хлібопечення, кулінарія;
- Косметологія: в складі рецептів масок, кремів, зубних паст, в якості масажної олії;
- Медицина і ветеринарія: вітамінна харчова добавка;
- Реставрація, ремісництво, рукоділля: обробка шкір і дерева конопляною олією та оліфою.

Треста – це конопляна солома, оброблена термічно, біологічно або хімічно. При даній обробці в соломі руйнуються пектинові речовини, що зв’язують деревину і покривні тканини з волокнистими пучками.
З трести отримують волокно та костру.

Насіння конопель – це дрібні горішки з високою поживною цінністю. Смак горіхово-трав’янистий. Джерело білків, вітамінів, мікроелементів, хлорофілу і харчових волокон.
Насіння конопель використовуються для харчування людини у вигляді цілого та лущеного насіння, олії, дієтичних продуктів харчування та спортивних протеїнів. Насіння, як добавка, використовуються для підвищення поживної цінності кормів для тварин і птахів.
Вміст білків в конопляному насінні становить 20-24%, що вище вмісту білків в лляному насінні (18%). Поживна цінність білка визначається складом його амінокислот. 8 з 21 існуючих амінокислоти людський організм не може виробити самостійно. Білки конопель містять всі вісім незамінних амінокислот.
Переваги

Ми маємо можливість використання тисяч гектарів посівних площ на території України, в тому числі понад 20 000 га землі нашого партнера «Арніка Органік» для вирощування органічної продукції.

Перша лінія переробки трести коноплі вже працює в Полтавській області і забезпечує наших клієнтів та партнерів продукцією у вигляді волокна різного ступеня доробки в залежності від технічних вимог.

Ми готові до збільшення потужності виробництва для задоволення зростаючого попиту наших клієнтів.

Ми впевнені, що зі зростанням популярності на екологічно безпечні технології та продукцію, волокно конопель займе одне з провідних місць на світовому ринку збуту. Запрошуємо нових партнерів і клієнтів розділити з нами шлях до успіху!
