Шрот

Шрот – це залишки насіння олійних культур після вилучення з них олії методом холодного тиснення і пресування.

Шрот конопель – унікальне джерело протеїнів і природного каротину. Це ефективний засіб для схуднення і виведення шлаків і солі з організму. Шрот конопель не містить психоактивних компонентів, а вітаміни збережені завдяки нетермічний обробці.

В результаті холодного пресування насіння конопель отримують олію, а залишком цього процесу є конопляна макуха – висококалорійний продукт, що є корисним кормом для великої рогатої худоби, коней і свиней, оскільки за амінокислотним складом і біохімічною цінностю на один кілограм конопляна макуха істотно випереджає і овес, і картоплю, і ячмінь. Для збільшення несучості конопляну макуху додають в корм на птахофабриках. Рибалки і рибальські господарства використовують макуху в якості прикормки.

Конопляна олія вважається більш корисною, ніж оливкова і лляна. Вона відрізняється в кращий бік більш корисним поєднанням жирних кислот.

Конопляну олію застосовують:

  • Харчова індустрія: соуси, заправки, маринади, сироваріння, хлібопечення, кулінарія;
  • Косметологія: в складі рецептів масок, кремів, зубних паст, в якості масажної олії;
  • Медицина і ветеринарія: вітамінна харчова добавка;
  • Реставрація, ремісництво, рукоділля: обробка шкір і дерева конопляною олією та оліфою.
Контакти
Україна, 02098, м. Київ,
вул. Юрія Шумського, 1 оф.112
+38 (044) 332 88 86
office@viteo.com.ua