Найгостріший перець у світі

Найгострішим перцем у світі офіційно визнан перець чилі  – Carolina Reaper (1.6 млн. SHU). Цей титул він відняв у червоного перцю Trinidad Moruga Scorpion (1.2 млн. SHU), названого чемпіоном трохи раніше, у лютому 2017 р Обидва перцю є сортами капсикума китайського (Capsicum chinense).

Фермери відчайдушно захищають чилійський перець, названий найгострішим на Землі, який при неправильному вживанні може викликати сильний головний біль та напади астми.
Сальваторе Дженовезе, фермер з Бедфордширу, Англія, недавно повідомив, що маленька, але дуже гостра Carolina Reaper – незвичайна за смаковими якостями спеція, тільки вживати її треба з розумом. «Ми продали за останні пару років понад півмільйона перчинок Carolina Reaper, і у мене ніколи не було ніяких скарг на цей сорт, і ніяких повідомлень про госпіталізацію після вживання також не було», – сказав фермер у новинах. Але уточнив, що цей сорт не призначений для пережовування та ковтання. «Я б ніколи цього не зробив, і не рекомендую», – сказав він. «Просто додайте його в соуси або страви, повільно опускайте та виймайте перець, якщо бажаєте отримати багатий аромат та смак.

very hot pepper carolina reaper 

«Ставитись до нього треба, як до солі. Ви ж не їсте сіль жменями або додаєте її забагато у їжу, вигукуючи: «Ого, як солоно!». Просто використовуйте невеликі кількості сушеної пудри чилійських перців. Але якщо ви вирішили брати участь в конкурсі поїдання чилі, то все може закінчиться сумно ».

– Чи може перець чилі дійсно викликати нестерпний головний біль?

Фермер відповів на повідомлення, опубліковане минулого тижня в Британському медичному журналі про 34-річному чоловікові, який був госпіталізований з «головними», після участі в конкурсі на швидкість поїдання перцю чилі, де він з’їв Carolina Reaper. Автори дослідження стверджували, що перець, можливо, викликав зворотній церебральний сосудосуживающий синдром (RCVS), стан, при якому кровоносні судини в мозку звужуються, викликаючи сильні головні болі, згідно Клівленда клініці.

Але, як повідомила Тетяна Зарубіна, технолог з виробництва компанії “Viteo”: «Автори статті, занадто швидко поклали провину на перець сорту Carolina Reaper. І послалася на експерта у галузі досліджень неврології та головного болю, Девіда Додика, голову Американського фонду мігрені, який стверджує, що немає чітких доказів того, що капсаїцин, активний інгредієнт в чилійському перці, викликає звуження артерій. І поки що не зареєстровано випадків виникнення мігрені, яку б викликало вживання гострого перцю чилі. »

Веб-сайти часто попереджають споживачів чилі про те, що даний сорт надзвичайно гострий, направляючи скептиків подивитися комедійний відеоролик на YouTube «Доброго міфічне ранок», в якому в 2014 році був протестований Carolina Reaper. У відеоролику було показано, як два ведучих ток-шоу їдять перець Carolina Reaper, а потім корчаться від болю, протягом наступних 10 хвилин.

Люсі Джонс, дієтолог з Великобританії, розповіла, що люди схильні до астми, повинні бути обережні c будь-якими видами перцю чилі. «Були повідомлення про те, що насправді, вживання в їжу Carolina Reaper викликало напади астми, – сказала вона, – тому дійсно потрібно думати спочатку про своє власне здоров’я, а потім вирішувати, чи хочуть вони спробувати чилі».

Контакти
Україна, 02098, м. Київ,
вул. Юрія Шумського, 1 оф.112
+38 (044) 332 88 86
office@viteo.com.ua